• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар фахівців ІРЦ та педагогів ЗДО

Семінар фахівців ІРЦ та педагогів ЗДО

2024-03-21

/Files/images/photo_5193126412104619081_y.jpg

21 березня за запитом закладу на базі ЗДО «Зірочка» Городищенської міської ради відбувся семінар фахівців ІРЦ та педагогів даного закладу на тему: «Заклад дошкільної освіти – інклюзивно-ресурсний центр: особливості роботи з дітьми з розладами аутистичного спектру».

Директор закладу Марія Шматкова звернулася до учасників семінару з вітальним словом і ознайомила з метою та завданнями семінару, презентувала заклад, історію його розвитку, розповіла про цінності, які сформовані у колективі.
Старший вихователь Мотрона Дудник розкрила питання інклюзивної освіти у закладі. Директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Світлана Воротило відзначила важливу роль ІРЦ у налагодженні взаємодії із закладами дошкільної освіти, наголосила про важливість своєчасного інформування батьків про особливості розвитку їхніх дітей. Фахівець ІРЦ Олена Манзя познайомила із інформацією про розлад аутистичного спектру і особливостями розвитку дітей з РАС і важливості прийняття дорослими нейрорізноманітності.
Фахівець ІРЦ Юлія Кудрявцева розповіла про методи корекції РАС та провела тренінгові вправи на занурення із учасниками семінару. Завершився захід роботою Круглого столу, під час якого учасники обмінялися враженнями, досвідом, отримали рекомендації щодо взаємодії із дітьми, які мають РАС, та налагодження співпраці з батьками.

Хочемо подякувати педагогам за професійну, вмотивовану та доброзичливу атмосферу, яку ми відчували під час заходу.

Кiлькiсть переглядiв: 9