Аналіз виконання натуральних норм продуктів харчування дітей по Городищенському ЗДО (ясла-садок) № 2 «Зірочка» за 2020 рік
Д/д всього: 23875 Дошкільнята: 19294 Ясла: 4581
№ п/п | Назва продукту | Норма на 1 одиницю | Норма на всіх дітей | Факт витрати ( в кг) | Відношення | % | ||
Ясла | Дошк | Недодано | Передано | |||||
1 | Хліб житній | 20 | 40 | 946,74 | 913,25 | 33,49 | 96 | |
2. | Хліб пшеничний | 55 | 80 | 1961,59 | 1928,68 | 32,91 | 98 | |
3. | Борошно пшеничне | 15 | 25 | 603,06 | 544,4 | 58,66 | 90 | |
4. | Крохмаль | 3 | 4 | 99,12 | 28,44 | 70,68 | 28 | |
5. | Крупи, мак. вироби | 30 | 45 | 1099,14 | 1100,00 | - | - | 100 |
6. | Картопля | 130 | 190 | 4655,95 | 3950,9 | 704,1 | 85 | |
7. | Овочі свіжі | 180 | 230 | 5738,92 | 4927,63 | 811,29 | 86 | |
8. | Фрукти свіжі | 45 | 100 | 2344,14 | 1311,13 | 1032,8 | 56 | |
9. | Соки | 50 | 70 | 1724,91 | 1284,54 | 440,37 | 74 | |
10. | Цукор | 35 | 45 | 1121,84 | 1093,28 | 28,56 | 98 | |
11. | Масло вершкове | 12 | 21 | 503,84 | 481,03 | 22,81 | 96 | |
12. | Олія | 6 | 9 | 219,78 | 214,28 | 5,5 | 98 | |
13. | Яйця, штук | 1/4 | 1/2 | 473,37 | 472,06 | 1,31 | 100 | |
14. | Молоко | 350 | 400 | 1048,5 | 4896,0 | 52,52 | 48 | |
15. | Сир кисломолочний | 35 | 45 | 1121,8 | 857,43 | 264,37 | 76 | |
16. | Сир твердий | 3 | 5 | 120,59 | 92,45 | 28,14 | 76 | |
17. | Сметана | 5 | 10 | 236,68 | 201,19 | 35,49 | 85 | |
18. | Мясо,мясопрдукти | 60 | 100 | 2412,2 | 2118,48 | 293,52 | 88 | |
19. | Риба, рибопродукти | 20 | 45 | 1053,71 | 820,44 | 233,27 | 78 | |
20. | Кава злакова | 1 | 2 | 91,13 | 26,37 | 63,76 | 29 | |
21. | Какао | 1 | 2 | 47,33 | 15,0 | 32,33 | 32 | |
22. | Чай | 0,2 | 0,2 | 5,17 | 5,23 | 100 | ||
23. | Сіль, сіль йодована | 2 | 5 | 115,99 | 115,17 | 100 | ||
24. | Дріжджі | 1 | 1 | 25,9 | 100 | |||
25. | Лавровий лист | 0,05 | 0,1 | 2,33 | 100 | |||
26. | Томатна паста | 2 | 2 | 51,79 | 100 | |||
27. | Ванільнй цукор | 0,1 | 0,1 | 2,58 | 100 | |||
28. | Кислота лимонна | 0,1 | 0,1 | 2,58 | 100 | |||
90% |
Інформація про план заходів щодо профілактики та зниження захворюваності на грип і ГРЗ в Городищенському ДНЗ (ясла-садок) №2 «Зірочка»
№ п/п | Заходи | Термін виконання | Відповідальні |
1. | На виконання розпорядження відділу освіти №1417/09 від 30.10.2018 року «Про заходи щодо профілактики грипу респіраторних інфекцій: а) провести виробничу нараду з питань організації гігієнічно-профілактичних заходів серед дітей та персоналу. б) довести до відома всіх учасників освітнього процесу план заходів щодо профілактики грипу, ГРЗ. | 31.10.2019 | Лисенко О.А., Дегтяр Н.В. |
2. | Унеможливлювати вихід на роботу працівників ДНЗ, а також дітей з ознаками грипу та ГРЗ. | По мірі виявлення | Лисенко О. А. |
3. | Забезпечити оптимальний температурний режим у всіх приміщеннях ДНЗ, систематичне вологе прибирання з деззасобами та провітрюванням. | Постійно | пом. вихователів, |
4. | На час загострення епідобстановки обробляти посуд із застосуванням деззасобів. | з 01.11.2019 | пом. вихователів |
5. | Придбати необхідну кількість деззасобів, засобів особистої гігієни, бактерицидних випромінювачів, противірусних препаратів. | 01.11.2019 | Лисенко О.А. |
6. | Посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічного режиму в закладі. | Щоденно | Лисенко О.А. |
7. | Ізолювати дитей від колективу при перших ознаках хвороби, надати медичну допомогу та повідомити батьків, адміністрацію. | по мірі виявлення | Лисенко О.А. |
8. | Заборонити проведення всіх масових заходів у закладі. | на час карантину | Лисенко О.А. |
9. | Ввести масковий режим для персоналу. | в період епідемічної ситуації | Лисенко О.А. Дудник М.М. |
10. | 3 метою санації повітря у групах, де є кварцові лампи, проводити опромінення УФО (3 рази на день) згідно графіку. | Щоденно | Помічники вихователя |
11. | Вихователям, інструктору з фізкультури більше уваги приділяти фізкультурно-оздоровчим заходам. | в період епідемічної ситуації | вихователі, інструктор з фізкультури |
12. | Для дітей, які перенесли ГРЗ та грип, коригувати освітні навантаження та заняття з фізкультури. Зменшувати навантаження на ослаблених дітей. | в період епідемічної ситуації | вихователі, інструктор з фізкультури |
13. | Вихователям якісно проводити ранковий прийом, в ясельних групах температуру тіла дітей міряти 2 рази на день. | щоденно | Вихователі всіх груп |
14. | Не допускати до роботи працівників харчоблоку, які мають ознаки хвороби. | по мірі виявлення | Лисенко О.А. Дегтяр Н.В. |
15. | Вивісити матеріали по профілактиці грипу та ГРЗ в батьківських куточках та куточках здоров'я в усіх групах. | до 01.01.2020 | вихователі |
16. | Підготувати консультативні матеріали у вигляді пам'яток по профілактиці грипу та ГРЗ і розмістити їх на сайті закладу для отримання знань і формування життєвих навичок щодо профілактики ГРЗ у сім'ях. | до 01.12.2019 | Лисенко О.А. |
17. | Провести навчання персоналу по темі «Оздоровчі заходи для ЧХД в ДНЗ», «Харчування ЧХД». | до 01.01.2019 | Лисенко О.А., Дегтяр Н.В. |
18. | Забезпечити виконання норм харчування згідно коштів, виділених на харчування. | до 01.11.2019 | Лисенко О.А., Ластенко Д.В. |
19. | В раціон дітей ввести вживання часнику та цибулі, чаю з лимоном, квашеної капусти, буряка, меду. | Щоденно, в період епідемії | Лисенко О.А.. |
20. | Після кожного прийому їжі полоскати горло травами, содою, сіллю, йодом. | постійно | вихователі |
21. | З метою стимулювання захисних сил організму щоденно проводити точковий масаж біологічно активних зон . | Постійно | Інструктор з фіз..вих. вихователі |
22. | Частохворіючим дітям забезпечити прийом вітамінних засобів. | на час епідемії | Лисенко О.А. |
23. | Протягом дня здійснювати комплекс гартувальних заходів в період захворювань на грип і ГРЗ | згідно плану на цей період | вихователі |
24. | Вивісити санбюлетні на тему «Обережно, грип!» | 01.11.2019 | Лисенко О.А. |
25. | Провести позачергові інструктажі з працівниками щодо симптомів грипу та ГРВІ. | До 01.11.2019 | Лисенко О.А. |
26. | Здійснювати контроль за тим, щоб дітей не переводили з групи в групу під час епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань | Постійно | Лисенко О.А. |
27. | Проводити вологе прибирання групових приміщень двічі на день при відкритих квартирках | Постійно | Помічники вихователів |
28. | Посилення питного режиму: кип’ячена вода, вода питна з кулера, фруктові та вітамізовані напої, соки. | Постійно | Лисенко О.А. |